top of page

טנא מלא כוכבים- ביבליותרפיה עכשווית

מה היא ביבליותרפיה עכשווית?

ובכן, הביבליותרפיה שהומצאה ופותחה כבר לפני לא מעט שנים יושבת ומסתמכת על מושגי יסוד של כמו אי המוגדרות של הטקסט.

יש לה אבא אחד שהוא פרופסור אדיר כהן ויש לו אמא בשם רחל צורן.

ויש עוד טובות ונפלאות שפיתחו את התחום, דנה אמיר, נוגה בן ששון, אורלי וקנין, ליאור גרנות ועוד.


ואנחנו, כגוף המעניק שירותי ביבליותרפיה כבר כשבע שנים, פיתחנו, חשבנו, המצאנו, גילינו עוד נקודות ממשק רבות של הביבליותרפיה עם תחומי דעת אחרים, עם העולם המודרני שמכתיב לנו את המציאות באופן שונה.


מתוך תובנות אלו יצרנו את סדרת ההרצאות הנוכחית והנה מה שתגלו בה:


7.7.21 מפגש ראשון ביבליותרפיה ומיינדפולנס:

"רואים קרוב, רואים שקוף" – כתיבה, מיינדפולנס והתבוננות.

לפעמים כתיבה, כמו טיפול, יכולה להיחוות כ"חיטוט בפצעי העבר". אבל היא גם יכולה לעזור בהפניית הקשב שלנו אל הכאן והעכשיו, להפוך את ההתבוננות הפנימית לצלולה, מדוייקת ומקבלת יותר ואת הדיבור "על" לחוויה "את". המפגש יעסוק בחיבור שבין מיינדפולנס וכתיבה, העמקת היכולת הרפלקטיבית והנוכחות ברגעי ההווה.


14.7.21 מפגש שני ביבליותרפיה לילדים מרדניים:

בין משגעת פילים, מקס ומוריץ וקפטן תחתונים – מהו מקור המשיכה של טקסטים "לא חינוכיים", מהו הערך הטמון בהם וכיצד ניתן לעשות בהם שימוש ביצירת דיאלוג משמעותי עם ילדים ונוער? במפגש נעז להציץ אל הצד האפל שבנפש, המבקש גם הוא ביטוי ותוקף, וניגע בשאלות של מה הופך טקסט לאיכותי או תרפויטי וכיצד ניתן לעשות ביבליותרפיה עם ילדות וילדים שלא אוהבים לקרוא.


21.7.21 מפגש שלישי- הפלייליסט שלי ואני

"זהות, עצמאות ואינדיבידואציה דרך עבודה עם מוזיקה"

אז מה בא לך לשמוע עכשיו? האם המוזיקה שאני שומעת משקפת ומהדהדת את הלך הרוח שלי, או שאולי בחרתי אותה כדי לעבור ממצב תודעה אחד לאחר?

כששיר נוגע בנו, זה מרגיש כאילו הנפש מונחת בתוך תיבת תהודה של מילה וצליל. השירים שאנחנו חוזרים אליהם שוב ושוב, אלה שמזכירים לנו תקופות מהעבר, אנשים ומקומות, אלה שאנחנו פונים אליהם ברגעים שונים – משקפים את חלקי האני השונים שלנו. המפגש יעסוק

באופן שבו ניתן לעבוד עם הפלייליסט שלנו ושל המטופלות.ים שלנו כמלווה בתהליך של גיבוש זהות בשלבי התפתחות שונים והתפקיד החשוב שיש לו בטרנספורמציה ובוויסות רגשי.

28.7.21 מפגש רביעי- איך לשנות את הסיפור שלי


מהו "הסיפור שלי"? זה שחוזר ומופיע בדרכים שונות לאורך חיי? על איזה צורך הוא בא לענות? האם הוא משרת אותי?

סיפורים מאגדים חוויות לכדי יחידות משמעות. אבל לעיתים הם עלולים גם לקבע ולצמצם. בסיפורי מסע הגיבור, בין אם מדובר בסיפורי פנטזיה או בסיפורים מהחיים, הבסיס של העלילה הוא תהליך של שינוי: הדמות הראשית עוזבת את העולם המוכר ויוצאת למסע, שבסופו היא לא תהיה בדיוק אותה הדמות שיצאה אליו. במפגש נבחן כיצד הביבליותרפיה מאפשרת לנו להרחיב, להגמיש ולשנות את הסיפור שלנו כשביל לריפוי וצמיחה, וכיצד השפה הסימבולית מהווה גשר אל מחוזות הלא מודע.


5.8.21 מפגש חמישי – "מסטורי לסיפור" – ביבליותרפיה בעולם דיגיטלי.


העולם הדיגיטלי שבו אנו חיים היום אולי מרחיק אותנו ממדפי הספרים, אבל פותח מגוון רחב מאוד של אפשרויות לייצר טקסטים ולספר את הסיפור שלנו. שיחות וואטסאפ, אימוג'ים, תמונות אינסטגרם, פוסטים ו-ולוגים – כל אלה הם שערים אל חיי הנפש, הפותחים מרחב לעבודה רגשית. האמצעים הדיגיטליים מהווים קרקע פורייה להשלכה, לשימוש בסבטקסט על אופניו השונים ולפערים בפרשנות. במפגש נבחן את נקודת ההשקה שבין ביבליותרפיה והעולם הדיגיטלי, נחדד את ההקשבה למשמעות שמתחת למילים ולתמונות ונציע שיטות לעבודה רגשית משמעותית, שתהפוך את הסטורי לסיפור.

מקווים לראותכם בלילות הקיץ החמים,




Comments


bottom of page